Шольц закликав Євросоюз надавати більше допомоги Україні

Читать на русском
За його словами, у 2024 році ФРН має намір надати 7 мільярдів євро допомоги України, що більш ніж половина суми всіх інших держав ЄС разом.
Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що країни-члени Євросоюзу повинні значно збільшити свою допомогу, яку надають Україні для боротьби з росією.

Про це повідомляє німецьке видання RND, з посиланням на слова канцлера під час виступу на конференції європейських делегатів Соціал-демократичної партії Німеччини.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Ми зараз перебуваємо у дуже важливому моменті», — зазначив Шольц.

При цьому, за його словами, у 2024 році ФРН має намір надати 7 мільярдів євро допомоги України, що більш ніж половина суми всіх інших держав ЄС разом.

«Не може бути правильним, що Німеччина має таку велику частку. Меседж для путіна має полягати в тому, що він може не чекати, що європейська та американська підтримка України зменшиться», — додав політик.

Нагадаємо, що Німеччина вперше передасть Україні військові гелікоптери Sea King Mk41.

Окрім цього, у Білому домі назвали дату зустрічі Байдена з Шольцем у США. Під час зустрічі політики мають обговорити допомогу Україні.

Також стало відомо, що німецький виробник безпілотників подарує Україні 100 дронів Trinity.

Раніше ми повідомляли, що у Німеччині проросійська партія закликає припинити поставки зброї Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: