Рішення про вступ України до НАТО не може засновуватися тільки на солідарності – Пісторіус

Читать на русском
Двері НАТО для України трошки прочинилися, але вступ не може відбутися швидко, переконаний міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прокоментував можливість приєднання України до Північноатлантичного альянсу та зазначив, що таке рішення не буде швидким.

Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу ZDF.

Членство в НАТО: як країни відреагували на заявку УкраїниЯкі країни-члени НАТО підтримують вступ України, хто проти і хто поки що мовчить – на інфографіці.

«Двері НАТО трошки прочинилися. Але зараз не час, щоб вирішувати питання вступу України до Північноатлантичного альянсу», – підкреслив міністр оборони Німеччини.

Також Пісторіус сказав, що рішення про вступ України до НАТО не може бути ухвалене просто з почуття солідарності.

За його словами, ухвалення такого рішення потребує «холодної голови та гарячого серця», але «не навпаки».

Також Борис Пісторіус заявив, що на зустрічі 21 квітня на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині питання про вступ України до НАТО або ЄС не порушуватиметься.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що ні більшість українців, ні більшість європейців, ні більшість жителів усього простору НАТО не зрозуміють лідерів Альянсу, якщо на літньому саміті у Вільнюсі не пролунає політичне запрошення для України до Альянсу.

Крім того, Йєнс Столтенберг та Володимир Зеленський під час зустрічі у Києві 20 квітня говорили про літаки для України та безпеки.

Також Зеленський назвав чотири пріоритети України у відносинах із НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: