Розслаблятися ще зарано: глава Укренерго відповів, чи чекати відключень світла взимку

Читать на русском
Цієї зими після атак на енергооб'єкти подачу електрики відновлювали швидко і масштабних проблем поки що вдавалося уникнути.
фото Укренерго

Від початку опалювального сезону в Україні не застосовувалися масштабні відключення світла. Але зима ще не закінчилася, до того ж Росія посилила атаки на енергооб'єкти Дніпропетровщини, тому поки що розслаблятися зарано.

Про це заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв'ю «Українському радіо».

Обстріл енергетики у Кривому Розі був наймасовішим за рік – УкренергоРосіяни вдарили 3 лютого по енергетичній інфраструктурі Кривого Рогу. Цей обстріл був наймасовішим за рік.

«Цієї зими нам графіки аварійних відключень застосовувати не доводилося. Були локальні пошкодження енергооб'єктів у різних регіонах – останнім часом, зокрема, ворог дуже активно атакує Дніпропетровщину», – сказав він.

За його словами, подачу електрики споживачам відновлювали досить швидко, і масштабних проблем поки що вдавалося уникнути.

Водночас, керівник Укренерго наголосив, що розслаблятися ще зарано і нагадав про необхідність економного споживання електроенергії.

«По-перше, опалювальний сезон все ж таки ще не завершений, ще можуть бути холодні періоди, коли споживання зростає і енергосистемі важче його покривати. А по-друге, на жаль, ворог може атакувати енергосистему не лише взимку, тому ми маємо все бути готовими і не забувати про економне споживання енергоресурсів», – сказав Кудрицький.

Нагадаємо, від початку року ворог 40 разів атакував електростанції ДТЕК, пошкодивши критично важливе обладнання. В останні тижні під ударами були Кривий Ріг та Дніпро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: