Названо кількість атак росії на електростанції ДТЕК від початку року

Читать на русском
Від початку року ворог 40 разів атакував електростанції ДПЕК, пошкодивши критично важливе обладнання.
Колаж 24 каналу

Російські війська за січень та з початку лютого 40 разів атакували електростанції ДТЕК. Ворог бив по об'єктах, що знаходяться у Донецькій та Дніпропетровській областях.

Про це в ефірі телемарафону розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

В Укренерго заявили, що атаки на енергосистему у 2024 році ще попередуДиспетчер Укренерго відповів, чому росіяни поки що не обстрілювали енергооб'єкти України цієї зими і чи готова наша енергосистема до можливих ударів росії.

«Від початку року було вже 40 атак. Страждають насамперед великі об'єкти - це теплоелектростанції в Донецькій області та дві в Дніпропетровській. Це такі акцентовані, таргетовані атаки наших станцій, щоб вони не могли видавати електроенергію в мережу», – сказав він.

Щодо інших атак, то вони відбуваються і на об'єкти «Укренерго», і на об'єкти розподільчих компаній, що працюють у областях.

Він розповів, що протягом останніх двох тижнів окупанти атакували три теплоелектростанції ДТЕК, одна з яких була атакована сьогодні вночі на Дніпропетровщині.

Так, минулого тижня – це була Криворізька станція. Раніше Курахівська станція і зараз Наддніпрянська.

Наразі вже знеструмлених споживачів у Дніпрі та Дніпропетровській області немає, але внаслідок атаки пошкоджено важливе та цінне обладнання, якого немає швидко на заміну.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині вночі знищили 10 ударних дронів, але були і влучання у Дніпрі, під ударом були енергетичний та інфраструктурний об'єкти.

У Дніпрі після ворожої атаки вже повернули світло городянам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: