Палата представників оголосила імпічмент міністру внутрішньої безпеки США – CNN

Читать на русском
Республіканці Палати представників стверджують, що Майоркас скоїв серйозні злочини та проступки через те, як він керував південним кордоном США.
фото: BBC

У вівторок, 13 лютого, Палата представників оголосила імпічмент міністру внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркасу.

Про це повідомляє СNN.

Зазначається, що це була друга спроба оголосити імпічмент Майоркасу. Перший раз відсутність лідера більшості в Палаті представників Стіва Скаліза та несподівана присутність демократа від Техасу Ела Гріна, якому щойно зробили операцію та якого привезли в зал для голосування, позбавили республіканців голосів.

При цьому, республіканці Палати представників стверджують, що Майоркас скоїв серйозні злочини та проступки через те, як він керував південним кордоном США, хоча кілька конституційних експертів заявили, що докази не значні.

Згідно з повідомленням, імпічмент відбувся в той момент, коли республіканці Палати представників зіткнулися з посиленням тиску з боку своєї партії, щоб притягнути Білий дім до відповідальності за ключове питання виборчої кампанії - кордон.

Зокрема, ЗМІ зазначають, що висунення звинувачення Майоркасу є дуже малоймовірним в підконтрольному демократам Сенаті.

Водночас, президент США Джо Байден розкритикував дії республіканців та назвав неконституційним звільнення міністра внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркаса.

Згідно з його словами, Майоркас став мішенню дрібних політичних ігор.

Нагадаємо, Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер впевнений, що Палата представників США підтримає законопроєкт, який передбачає 60 мільярдів доларів для України.

Законопроєкт, був ухвалений вчора Сенатом. Згодом Джо Байден закликав Палату представників негайно схвалити законопроєкт про допомогу Україні.

Варто зазначити, що спікер Майк Джонсон вже розкритикував ініціативу, оскільки вона не вирішує найбільш нагальне питання США – захист кордону. Він натякнув на те, що законопроєкт буде заблоковано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: