Посол США у НАТО не очікує, що Україну запросять до Альянсу на саміті у Вашингтоні

Читать на русском
Постпред США при НАТО Джуліанна Сміт висловила припущення, що Україна навряд чи отримає запрошення до Альянсу під час саміту у Вашингтоні.
Фото: Getty Images

Постійна представниця США при НАТО Джуліанна Сміт висловила припущення, що Україна навряд чи отримає запрошення до Альянсу під час саміту у Вашингтоні.

Її заяву цитує Reuters.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

«Щодо літнього саміту: я не очікую, що Альянс направить запрошення на даному етапі», – сказала Сміт.

За її словами, США та союзники «дуже старанно працювали» в останні місяці, щоб продовжувати допомагати Україні у проведенні внутрішніх реформ, необхідних для «наближення до євроатлантичної інтеграції».

«І ми продовжуємо концентруватися насамперед на підтримці у поточній боротьбі та забезпеченні їх перемоги на полі бою», – заявила дипломатка.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше говорив, що хотів би отримати за підсумками наступного саміту НАТО два важливі рішення для України. При цьому він визнав, що Україна поки що не може стати членом НАТО через відсутність запрошення та часткової окупації території країни.

Раніше посол Британії в НАТО закликав Україну не чекати на великий прогрес у питанні членства на літньому саміті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: