На Київщині затримали агента росіян, який шпигував за авіацією ЗСУ

Читать на русском
Для стеження за літаками ЗСУ російський агент оселився у орендованій квартирі поблизу аеродрому під Києвом.
фото СБУ

Затримано агента ФСБ, який збирав розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру на Київщині. Шпигун намагався виявити місця базування авіації ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ 13 лютого.

Навідники ракети на село Гроза: колишній правоохоронець отримав нову підозруКолишнього правоохоронця з Харківської області також звинуватили у державній зраді після того, як він із братом навів удар росіян по Грозі.

Для збору розвідінформації російський агент оселився на кілька днів у орендованій квартирі поблизу місцевого аеродрому. Фігурант розвідував геолокацію комплексів протиповітряної оборони ЗСУ та з'ясовував точність ворожих прильотів по енергооб'єктах.

Співробітники СБУ затримали зловмисника, коли він проводив розвідку поблизу енергогенеруючого підприємства у Києві.

Ворожим помічником виявився 18-річний мешканець столиці. Кілька місяців тому молоду людину дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ, особистість якого вже ідентифікована Службою безпеки.

У поле зору агресора киянин потрапив через свою активність у прокремлівських телеграм-каналах, де підтримував озброєну агресію проти України. Надалі агент спілкувався зі своїм російським куратором через анонімний чат у популярному месенджері.

За виконання ворожих завдань зрадник отримував від ФСБ гроші на банківську картку.

Чоловіку повідомили про підозру в держзраді, скоєну в умовах воєнного стану. Зловмисник вже перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, у Запоріжжі затримали агента російської військової розвідки. Також СБУ затримала хакера, який наводив ракети рф по Харкову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: