Наводив ракети на шпиталі ЗСУ: затримано ще одного агента росіян

Читать на русском
Зрадник шукав локації військових шпиталів та інших медустанов у Миколаєві, де проходили лікування та реабілітацію українські військові.
фото СБУ

Служба безпеки затримала інформатора спецслужб рф, який збирав розвіддані про Сили оборони в Миколаєві. Він шукав локації військових шпиталів та інших медустанов, де проходили лікування та реабілітацію українських бійців.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 22 січня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Ворожим агентом виявився співробітник місцевого комунального підприємства. Чоловік потрапив у поле зору росіян через свої прокремлівські погляди, оприлюднені в соцмережах. Тому на нього дистанційно вийшов представник спецслужб рф і запропонував співпрацю у війні проти України.

За наявними даними, окупанти розраховували отримати дані від свого інформатора для підготовки ракетно-дронових ударів по військовій інфраструктурі Миколаєва.

Зловмисник також намагався виявити місця базування бойових підрозділів ЗСУ та з'ясувати про наявні озброєння. Крім того, він «малював» для росіян схеми оборонних пунктів поблизу ключових мостів, якими могла рухатися військова техніка Сил оборони.

Для виконання ворожих завдань фігурант об'їжджав місто власним автомобілем і приховано фіксував локацію потрібних об'єктів. Потім отримані відомості він позначав на електронних картах, про що звітував в анонімному чаті своєму російському куратору.

Фігуранту повідомили про підозру в несанкціонованому розповсюдженні інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, скоєну в умовах воєнного стану.

Чоловік перебуває під вартою, йому загрожує 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ знайшла навідників ракетного удару рф по багатоповерхівці в Запоріжжі. Також повідомлялося, що навідник російської ракети на Харківську ОВА отримав вирок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: