Оголошено вирок зраднику, який шпигував за ЗСУ під Авдіївкою

Читать на русском
Суд визнав шпигуна винним у колабораціоністській діяльності. Він здавав ворогові напрямки руху важкої бронетехніки ЗСУ.
фото СБУ

Російський агент, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою на Донеччині, отримав 12 років ув'язнення.

Про це повідомила пресслужба СБУ 5 січня.

Суд виніс вирок агенту російської ФСБ на ОдещиніРосійського агента визнали винним у державній зраді. Суд призначив йому 15 років ув'язнення.

Шпигуна цікавили координати артилерійських позицій та напрямки руху важкої бронетехніки ЗСУ у районі Авдіївки.

Отримані відомості він спрямовував до зв'язкового російської спецслужби - бойовика одного з окупаційних угруповань рф у тимчасово окупованій частині східного регіону України. Потім розвідувальна інформація надходила кадровому співробітнику управління ФСБ у Ростовській області Миколі Блохіну.

«Розвіддані потрібні були загарбникам для планування та здійснення прицільних ракетно-артилерійських ударів по підрозділах українських військ», – йдеться у повідомленні СБУ.

Зрадника затримали на Донеччині на початку березня 2022 року.

Шпигуном виявився мешканець Новогродівки Покровського району. На початку повномасштабного вторгнення рф він публічно підтримав російських окупантів, про що писав у заборонених в Україні російських соцмережах.

Суд визнав зрадника винним у колабораціоністській діяльності. З огляду на його угоду зі слідством йому присудили 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше СБУ знайшла навідників ракетного удару рф по багатоповерхівці в Запоріжжі. Також повідомлялося, що навідник російської ракети на Харківську ОВА отримав вирок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: