Українців застерегли щодо анонімних сайтів, нібито пов'язаних із Залужним

Читать на русском
Центр протидії дезінформації попереджає про появу в мережі Інтернет фейкових сайтів, нібито пов’язаних із колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.
Колаж: Інформатор

В соціальних мережах поширюється анонімна реклама сайтів, які нібито пов'язані з колишнім Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним. Українців попередили про ймовірну ворожу ІПСО та закликали не реєструватися на цих ресурсах.

Про це йдется у повідомленні Центру протидії дезінформації при РНБО.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

За даними центру, ресурси знаходяться на різних доменах і створені анонімами. Сайти ведуть на анонімні Telegram-боти, що збирають інформацію про користувачів, яка в майбутньому може бути використана проти українців.

«Центр наголошує, що ці сайти не пов'язані з Валерієм Залужним, а про їхню діяльність правоохоронні органи України вже поінформовані.

Ймовірно, за створенням цих онлайн-майданчиків стоїть ворог, який прагне розколу українського суспільства і використовує для цього різні засоби», – говориться у повідомленні.

Також ЦПД застеріг українців від реєстрації на цих ресурсах і закликав довіряти лише верифікованим джерелам.

Раніше російські пропагандисти запустили новий фейк про Валерія Залужного. Вони поширювали інформацію, що генерал нібито готує державний переворот в Україні.

Крім того, у січні на електронні скриньки українців почали надходити повідомлення нібито від Офісу президента України. У них йдеться про «припинення вогню з росії» та «передачу частини територій».

Також росіяни поширюють фейк, що Україна просуває у світі «бандерівську версію» історії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: