Ворог активізував створення фейкових Telegram-каналів українських бригад і батальйонів

Читать на русском
Ворог активізував створення фейкових Telegram-каналів українських бригад і батальйонів, щоб через них поширювати свої наративи та проводити розвідку.
Центр протидії дезінформації

Росіяни активізували створення фейкових Telegram-каналів українських бригад і батальйонів для поширення ворожих наративів та розвідки.

Про це інформує Центр протидії дезінформації.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

«У мережі активізувалося створення фейкових тг-каналів українських бригад і батальйонів. Згідно з їхнім описом, ці канали було створено начебто для отримання зворотного зв'язку щодо порушень і злочинів командування», – йдеться в повідомлення.

Проте вони були створенні ворогом. Рф використовує їх для поширення фейків та російських наративів. Вони мають на меті дискредитувати як командування бригад чи батальйонів, так і самих військових.

Крім того, розвідка росії використовує ці канали для збору інформації за допомогою зворотного звʼязку.

«Центр закликає не переходити у подібні канали та довіряти лише верифікованим джерелам інформації», – додають у дописі.

Нагадаємо, російська пропаганда почала поширювати фейк про нібито появу в Україні одразу «двох армій» – під командуванням головкому ЗСУ Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Крім цього, невідомі створили в месенджері Telegram фейковий обліковий запис міністра оборони Рустема Умєрова і використовують його для збору даних від українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: