Росія намагається підірвати підтримку України у Франції – WP

Читать на русском
Російська федерація посилила пропаганду у Франції, щоб підірвати підтримку України. Кремлівські політтехнологи мали сприяти політичним розбратам через соціальні мережі.
Укрінформ

Кремлівські політтехнологи отримали завдання посилити пропаганду у Франції, щоб підірвати підтримку України.

Про це пише Washington Post.

Маневрування і зв’язки кремля з безліччю ультраправих партій по всій Європі, зокрема у Франції викликають занепокоєння деяких європейських чиновників.

Washington Post пише, що згідно з документами, які має у розпорядженні європейська служба безпеки, перший заступник голови адміністрації президента росії Сергій Кирієнко доручив кремлівським політтехнологам сприяти політичним розбратам у Франції через соціальні мережі.

«Ціль Москви – підірвати підтримку України та послабити рішучість НАТО. Ці зусилля схожі на аналогічне втручання в Німеччину, де Кремль намагався об’єднати крайніх правих і ультралівих у антивоєнний альянс», – додають у повідомленні.

Зокрема, вони хотіли поширити серед суспільства інформацію, що санкції Заходу проти росії завдали шкоди економіці Франції через падіння торгівлі, внаслідок чого країна ризикувала впасти в «найглибшу соціальну та економічну кризу за останні роки».

Тим часом нещодавно стало відомо, що у січні 2024 року в Парижі розпочне роботу коаліція артилерії з посилення української армії.

Також Франція з початку наступного року долучиться до підготовки українських пілотів на західних винищувачах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: