Українцям почали надходити фейкові повідомлення про евакуацію

Читать на русском
Державна служба з НС попередила українців про нову схему шахрайства – повідомлення з підозрілими посиланнями.
pexels

Українці почали отримувати на мобільний телефон повідомлення нібито від Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо плану евакуації мешканців із підозрілими посиланнями. Але це робота шахраїв.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у понеділок, 22 січня.

СБУ попередила українців про небезпечну фішингову розсилкуПравоохоронці зафіксували фішингові розсилки електронних листів нібито від імені СБУ. Це може бути збір даних з боку рф.

«Офіційно повідомляємо: це робота кібершахраїв! ДСНС не здійснювала розсилку цих повідомлень, а переходити за посиланнями вкрай небезпечно!», – попередили в ДСНС.

У відомстві попросили довіряти лише перевіреним джерелам та пам'ятати, що вся актуальна інформація завжди розміщується на офіційному сайті та сторінках ДСНС у соціальних мережах.

Нагадаємо, у січні Харківської області розширили зону обов'язкової евакуації сімей із дітьми. З метою безпеки людей закликали виїхати з Кондрашівської та Курилівської громад Куп'янського району.

Також повідомлялося, що Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв закликав евакуюватися жителів прикордонних регіонів на півночі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: