Росія вже щонайменше дев'ять разів запускала по Україні північнокорейські ракети – США в ООН

Читать на русском
На засіданні Ради безпеки ООН представник США заявив, що росія вже щонайменше дев'ять разів застосовувала проти України ракети північнокорейського виробництва.
Reuters

Росія, за даними США, вже щонайменше дев'ять разів застосовувала проти України балістичні ракети, поставлені Північною Кореєю.

Про це на засіданні Ради Безпеки ООН сказав заступник американського посла Роберт Вуд.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

«Ми маємо пам'ятати, що росія одна розпочала цю війну, і її агресія проти України є грубим порушенням Статуту ООН та територіальної цілісності України. Саме цілеспрямоване прагнення президента путіна знищити суверенну державу України і поневолити її народ продовжує цю війну. Навіть зараз, коли ми сидимо тут, росія продовжує нехтувати міжнародним правом, посилюючи порушення ембарго ООН на постачання зброї до Корейської Народно-Демократичної Республіки. На сьогодні росія запускала поставлені КНДР балістичні ракети проти України як мінімум дев'ять разів», – повідомив Вуд.

Він зазначив, що росія та Північна Корея мають відповідати за свої дії, які підривають зобов'язання щодо резолюцій Радбезу ООН.

«Ці незаконні поставки зброї та потенційна передача технологій з росії в КНДР підривають регіональну стабільність та глобальний режим нерозповсюдження, а також авторитет Ради Безпеки», – додав заступник посла.

Нагадаємо, за даними ГУР, Північна Корея на даний момент є найбільшим постачальником зброї для росії. За інформацією західної розвідки, в обмін на поставки росія розблокувала частину активів КНДР у своєму банку, заморожених санкціями ООН.

11 січня генеральний прокурор Андрій Костін підтвердив, що росія вже використала проти України північнокорейські ракети.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи це, зазначив, що росія та КНДР перейшли «червоні лінії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: