Одна з країн НАТО повернула призов в армію на тлі загрози з боку рф

Читать на русском
Уряд Латвії повернув обов'язкову військову службу для чоловіків від 18 до 27 років, щоб утримати росію від вторгнення до Європи.
Фото: dvidshub.net

Уряд Латвії повернув обов'язкову військову службу для чоловіків від 18 до 27 років, щоб утримати росію від вторгнення до Європи.

Про це повідомив міністр закордонних справ країни Криш'яніс Каріньш, його цитує The Telegraph.

Скільки європейців готові захищати свою країну зі зброєю в руках у разі війниЧи готові мешканці Німеччини, Польщі, Литви, Естонії та Британії захищати свою країну зі зброєю в руках у разі вторгнення – на інфографіці результати опитувань.

Зазначається, що Латвія пішла на такий крок, щоби посилити свою оборонну готовність, збільшити розірви та поповнити арсенал зброї на тлі російської агресії.

«Ми маємо бути в такому стані готовності, щоб російські генерали та російські політичні класи ясно бачили, що рух до Європи неможливий», – сказав Каріньш.

Тепер усі чоловіки призовного віку, крім осіб, які мають проблеми зі здоров'ям, батьків-одинаків та людей з подвійним громадянством, мають відслужити один рік. Нововведення стосуються і тих, хто живе за кордоном.

Чоловіки, які відмовлятимуться служити, можуть бути оштрафовані або ж відправлені до в'язниці.

Нагадаємо, нещодавно керівник міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав відновити обов'язковий військовий призов у країні.

Раніше ми розповідали, скільки європейців готові захищати свою країну зі зброєю у руках у разі війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: