Латвія заборонила польоти поблизу білоруського кордону

Читать на русском
Агентство цивільної авіації Латвії ввело обмеження повітряного простору поблизу кордону з Білоруссю.
Publicitātes attēli

Агентство цивільної авіації Латвії ввело обмеження повітряного простору поблизу кордону з Білоруссю.

Про це пише Delfi.

Обмеження вводяться з землі на висоті до 2895 метрів. Вони почнуть діяти з 16 жовтня і до кінця поточного року.

Розповідають, що відповідна заборона необхідна для забезпечення безперешкодного виконання завдань Національних збройних сил, пов'язаних із застосуванням пілотованої авіації та безпілотників у зоні латвійсько-білоруського кордону.

Відтак від 16 жовтня безпілотним літальним апаратам, що не належать до Збройних сил Латвії, буде заборонено використовувати повітряний простір без отримання дозволу на політ. Погодити запуск літального апарату можна за день до запланованого польоту, надіславши запит.

Варто додати, що за порушення заборони може застосовуватися попередження або штраф: для фізичної особи - від 150 до 1000 євро, а для юридичної – від 500 до 2500 євро.

Нагадаємо, раніше Білорусь звинуватила вертоліт ЗС Польщі у порушенні кордону. Мі-24 на гранично малій висоті нібито залетів на глибину до 1200 метрів й повернувся назад. Варшава ж заперечила звинувачення.

Моніторингова група «Білоруські Гаюн» заявляла, що повітряний простір Білорусі 1 вересня було порушено, однак не доведено, що це був саме польський вертоліт.

А українські прикордонники вважають, що це могла бути провокація зі сторони Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: