Латвія і Канада проведуть навчання для українських офіцерів

Читать на русском
Канадські та латвійські інструктори навчатимуть українських військових у Латвії. Вони розвиватимуть у військовослужбовців ЗСУ лідерські навички.
Українські військовослужбовці заряжають боєприпаси для пулемета на своїх позиціях на лінії фронту під час нападу росії на Україну, Донецька область, Україна, 5 травня 2023 року.Фото: Serhii Nuzhnenko via REUTERS

15 травня Латвія та Канада розпочнуть навчання українських військових у Латвії.

Про це йдеться в заяві уряду Канади.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

За словами міністерки оборони Канади Аніти Ананд, програма буде спрямована на розвиток лідерських якостей.

«Канада та Латвія спільно навчатимуть українських військових на території Латвії, починаючи вже з 15 травня. У партнерстві між Збройними силами Канади та Латвії ми проводитимемо навчання із розвитку лідерських навичок військовослужбовців ЗСУ», – сказала вона.

Відомо, що українських молодших офіцерів навчатимуть відповідальності на полі бою, процесу планування та надання наказів, збору розвідувальних даних, координації маневрів, планування та виконання.

Ананд підкреслила, що Канада вже провела навчання для понад 36 тисяч українських військових. При цьому вона наголосила, що нова програма навчання доповнить інші зусилля Канади щодо тренування українців у Польщі та Британії.

Зазначимо, близько 800 членів канадських військовослужбовців наразі дислокуються в Латвії, де Канада з 2017 року служить базовою державою передової бойової групи НАТО в Латвії.

Нагадаємо, у Пентагоні розповіли, скільки військових ЗСУ проходять навчання з інструкторами США.

Також США проводять навчання українських військових на танках Abrams.

Крім того, ЗСУ завершили навчання на Caesar у Данії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: