Стало відомо про стан Саакашвілі, який відбуває покарання у грузинській клініці

Читать на русском
Михайло Саакашвілі, який у клініці вже півтора роки, додає у вазі, але у нього зберігаються невропатія та депресія.
facebook.com/SaakashviliMikheil

Консиліум лікарів при омбудсмені Грузії представив черговий висновок про стан здоров'я колишнього президента Михайла Саакашвілі, який відбуває тюремне покарання у тбіліській приватній клініці «Вівамед».

Члени медичного консиліуму опублікували звіт у Facebook 5 лютого.

«Я помираю»: Саакашвілі попросив відпустити його на лікування за кордонЕкспрезидент Грузії закликав США та міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб урятувати його життя.

У ньому медики відзначили позитивну динаміку у стані здоров'я Саакашвілі, він трохи додав у масі тіла. Вага ув'язненого наразі становить 77 кг.

«Водночас у пацієнта зберігаються когнітивні порушення, м'язова гіпотрофія, невропатія, тривога і депресія», – йдеться у висновку.

На думку групи лікарів, Саакашвілі потребує пильного медичного спостереження, «поки не можна робити однозначних позитивних прогнозів».

Нагадаємо, Саакашвілі повернувся до Грузії восени 2021 року, його заарештували. Його доправили до в'язниці у місті Руставі, там він оголосив голодування. З в'язниці його перевели до тюремної лікарні у Тбілісі, потім до військового госпіталю у Горі, а потім 12 травня 2022 року до цивільної клініки «Вівамед» у Тбілісі. Там стан його здоров'я почав стрімко погіршуватися.

Україна та інші країни Європи давно закликають Грузію відпустити Саакашвілі на лікування, але влада в Тбілісі відмовляється це зробити.

У Грузії Саакашвілі проходить фігурантом по декількох кримінальних справах. Своє затримання сам Саакашвілі вважає незаконним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: