Рада закликала президентку Грузії помилувати Саакашвілі

Читать на русском
Рада закликає президента Грузії помилувати Саакашвілі, надати уповноваженому ВРУ з прав людини доступ до нього і просять ЄС вплинути на владу Грузії.
Telegram Залізний нардеп

Верховна Рада України звернулася до президентки Грузії Саломе Зурабішвілі та парламентів держав-членів Європейського Союзу щодо необхідності здійснити гуманітарний акт та помилувати третього главу Грузії, громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram.

Українські парламентарі закликають президентку Грузії надати уповноваженому ВРУ з прав людини Дмитру Лубінцю доступ до громадянина України Саакашвілі.

Також Верховна Рада звертається до президентки Грузії з проханням здійснити гуманітарний акт та помилувати Саакашвілі, враховуючи його тяжкий фізичний стан.

Окрім того, ВРУ звертається до парламентів держав-членів Європейського Союзу з проханням ухвалити відповідні рішення та резолюції щодо необхідності здійснення главою Грузії помилування Саакашвілі, підтвердивши важливість дотримання міжнародних стандартів прав людини.

За словами Железняка, ухвалення відповідної постанови №9491 підтримали 285 депутатів.

Нагадаємо, нещодавно влада Грузії відреагувала на рішення МЗС України висловити протест зв'язку із ситуацією навколо стану здоров'я Міхеїла Саакашвілі.

Також, посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі залишив Київ через ситуацію зі станом здоров'я Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: