Росія, незважаючи на санкції, отримувала високотехнологічне обладнання з Тайваню – WP

Читать на русском
За останній рік росія імпортувала з Тайваню високоточне електронне обладнання на суму понад 20 млн доларів, повідомляють ЗМІ.
Фото: eurasiantimes.com

За останній рік росія імпортувала з Тайваню високоточне електронне обладнання на суму понад 20 млн доларів.

Про це йдеться у розслідуванні The Washington Post.

Іноземні деталі з яких країн знаходили у російській зброї та техніціІноземні деталі з яких країн, у тому числі союзників України, виявили у російській техніці та озброєнні – на інфографіці.

За інформацією журналістів, російська компанія I Machine Technology змогла отримати обладнання з комп'ютерним управлінням, яке використовується для складного та точного виробництва в багатьох сферах промисловості, у тому числі у виробництві зброї.

«Ці компоненти становили практично весь імпорт російської компанії за перші сім місяців 2023 року, тоді як продажі компанії за цей період припадали переважно на російську оборонну промисловість», – зазначено в публікації.

Зазначається, що керівництво компанії «намагалося направити ці зусилля» на забезпечення масового виробництва ударних дронів у росії.

«Постачання демонструють, як, незважаючи на режим глобальних обмежень, російська оборонна промисловість залишається потужною завдяки лазівкам у санкціях», – резюмували журналісти.

Нагадаємо, раніше ЗМІ дізналися, що більше половини мікросхем, що імпортуються росією в 2023 році, вироблено в США або Євросоюзі.

Раніше ми розповідали, іноземні деталі з яких країн знаходили у російській зброї та техніці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: