13-й пакет санкцій: Євросоюз готує ембарго на російський алюміній

Читать на русском
ЄС може запровадити санкції проти російського алюмінію. До цього російський експорт металу до Євросоюзу майже не торкнулися обмеження.
Reuters

Європейський союз може запровадити ембарго на постачання російської алюмінієвої продукції в рамках 13-го пакету санкцій.

Про це пише Politico.

Видання зазначає, що запровадження санкцій щодо російського алюмінію є ще одним способом накласти обмеження на енергетичну галузь рф.

За даними торгової організації European Aluminium, попередні раунди санкцій залишили незачепленими близько 85% російського експорту металу до Євросоюзу.

За словами високопоставленого дипломата ЄС, найбільшою проблемою є те, що всі великі цілі вже перебувають під санкціями, а на інші – ядерна енергетика, скраплений природний газ – їх накласти не можна через позиції окремих країн блоку.

Так, Угорщина та деякі східні країни виступили проти санкцій щодо російського атомного сектора. У той час, як Німеччина та інші країни проти обмежень щодо російського зрідженого природного газу.

Нагадаємо, керівництво ЄС хоче ухвалити новий пакет санкцій до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

18 грудня Євросоюз затвердив 12-й пакет санкцій проти росії. Обмеження, серед іншого, передбачають запровадження заборони імпорту природних і синтетичних алмазів, і навіть ювелірних виробів з діамантами, оброблених чи вироблених у росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: