США ввели нові санкції проти виробників «шахедів»

Читать на русском
США 2 лютого запровадили нові санкції проти мережі компаній, які допомагали Ірану у виробництві дронів-камікадзе типу Шахед.
Фото: focus.ua

У п'ятницю, 2 лютого, Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти мережі компаній, які допомагали Ірану у виробництві дронів-камікадзе типу «Шахед».

Про це повідомляє Міністерство фінансів США (OFAC).

Зазначається, що Вашингтон запровадив санкції проти ключової мережі постачальників матеріалів і технологій для програм Ірану з розробки балістичних ракет і безпілотників, зокрема серії «Shahed».

Чотири організації, що базуються в Ірані та Гонконзі працювали як таємні організації закупівель для Хамеда Дехгана та Піштазана Кавоша Гостара Бошри (PKGB), визначених OFAC, які активно беруть участь у підтримці багатьох іранських військових організацій, включаючи Корпус вартових Ісламської революції (IRGC).

У Мінфіні уточнили, що обмеження були введені проти:

  • компанії FYIT із Гонконгу;
  • компанії Duling Technology з Гонконгу;
  • компанії Advantage Trading з Гонконгу;компанії NSMI з Ірану;
  • компанії COPC із Гонконгу.

Заступник міністра фінансів по боротьбі з тероризмом і фінансовою розвідкою Брайан Нельсон заявив, що тривале поширення Іраном своїх передових звичайних озброєнь, включно з дронами і ракетами, залишається серйозною загрозою стабільності регіону.

«Те, що Іран розповсюджує свою передову зброю, включно з БПЛА та ракетами, націленими на солдатів США, залишається критичною загрозою для стабільності в регіоні.

Ми без вагань задіємо весь наш набір інструментів, щоб зруйнувати незаконні мережі закупівель, які постачають компоненти для цих систем озброєння, а також притягнути до відповідальності тих, хто намагається експортувати цю зброю терористичним проксі-групам», – додав він.

Нагадаємо, Іран розробив для росії нову модель дрону Shahed.

Також повідомлялося, що на початку січня з Ірану до росії прибув новий вантажний літак, можливо з дронами.

Крім того, росія почала отримувати балістичні ракети з КНДР та веде переговори про постачання з Іраном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: