У ракетах є багато західних компонентів: Зеленський закликав посилити санкції проти рф

Читать на русском
Росія, незважаючи на санкції, продовжує використовувати у своїх ракетах іноземні компоненти. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Російська федерація, незважаючи на санкції, продовжує використовувати у своїх ракетах іноземні компоненти.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

У Зеленського заявили, що вже працюють з ЄС над 13-м пакетом санкцій проти росіїУкраїна та керівництво Євросоюзу вже розпочали роботу над наступним, 13-м пакетом санкцій проти росії.

За його словами, влада продовжує співпрацювати з партнерами з цього питання. Зеленський зазначив, що союзники мають «активніше реагувати» на кожен випадок обходу санкцій з боку росії.

«Це не просто абстрактне питання – це про те, як держава-терорист виробляє зброю, зокрема ракети. У всіх російських ракетах є десятки критично важливих компонентів, вироблених за кордоном, і багато з них – компаніями з вільного світу», – сказав Зеленський.

Президент додав, що сьогодні з доповіддю щодо ефективності санкцій у нього був керівник Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко.

«Чіткі факти. Тож блокувати шляхи обходу росією санкцій – це буквально блокувати терор. Я вдячний усім партнерам, які це розуміють, та кожному й кожній у світі, хто допомагає нам у відповідній роботі», – заявив глава держави.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна встановила компанію-виробника «Шахедів», які росіяни використовують для атак.

Також повідомлялося, що у російських ракетах X-59 виявили понад 40 іноземних деталей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: