Єврокомісія цього тижня розпочне обговорення нових санкцій проти росії

Читать на русском
Єврокомісія 3 лютого розпочне обговорення з членами ЄС нових санкцій проти росії. Після цього пакет обмежувальних заходів буде представлено офіційно.
Reuters

Європейська комісія розпочне у суботу, 3 лютого, неофіційні зустрічі на високому рівні з державами-членами, щоб обговорити нові санкції проти росії.

Про це Reuters повідомили три дипломатичні джерела.

Як Європейський Союз торгує з росією під час війни в УкраїніНа інфографіці – як пандемія та повномасштабна війна в Україні позначилися на торгівлі між країнами Євросоюзу та росією.

Євросоюз хоче підготувати 13-й пакет санкцій до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Обговорення, що розпочнуться у суботу, є останнім кроком перед тим, як Єврокомісія офіційно представить новий пакет для обговорення та голосування країн ЄС у Раді.

Очікується, що нові пропозиції будуть зосереджені на закритті великої кількості лазівок для обходу санкцій, особливо для компонентів, які можна використовувати на полі бою, а також на нових списках фізичних та юридичних осіб.

За словами одного з джерел, ймовірно, можуть бути введені деякі незначні галузеві заходи, такі як нові заборони на імпорт.

Нагадаємо, за інформацією Politico, Євросоюз у новому пакеті санкцій може запровадити ембарго на постачання російської алюмінієвої продукції.

29 січня Рада Європейського Союзу продовжила ще на півроку обмежувальні заходи, спрямовані на окремі сектори російської економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: