Зеленський визнав, що на фронті склалася важка ситуація

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський визнав, що на фронті склалася патова ситуація через затримки з постачанням техніки, але морські операції дали позитивні результати.
Фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський заявив, що через затримки з постачанням військової техніки ситуація на фронті зайшла у глухий кут.

Про це йдеться у його інтерв'ю італійському телеканалу Rai1.

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброїСоюзники востаннє передавали Україні нові зразки озброєння у жовтні. Як часто відбуваються такі поставки – на інфографіці.

«Стосовно війни на землі, то тут ситуація патова. Це факт. Були затримки з обладнанням, а затримки призводять до помилок», – сказав президент.

Також Зеленський зазначив, що Україна протистоїть терористам, які мають одну з найбільших армій у світі.

«Боєприпасів не вистачає, але потрібні сучасні технічні засоби», – додав він.

Разом з цим глава держави глава держави відзначив, що військово-морська операція принесла позитивні результати, зокрема й економічні.

«Росія втратила багато кораблів, при цьому Україна змогла продовжити експорт зерна по Чорному морю», – сказав президент.

Крім того, Зеленський наголосив, що, попри складнощі на фронті та окупацію значної частини країни, Україна захистила державність та зупинила росію.

«Важливо те, що ми змогли захистити нашу державу. Близько 26% території країни все ще окуповані, але ми бачимо, що російська армія не може значно просунутися вперед. Ми їх зупинили», – сказав український лідер.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський не виключив відставку головкома Валерія Залужного.

Як відомо, 4 лютого Зеленський відвідав позиції українських військових у Роботіно.

Раніше Зеленські заявив, що Україна хотіла б почути конкретний план експрезидента США Дональда Трампа щодо того, як завершити війну за 24 години.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: