Британські розвідники проаналізували останні досягнення загарбників на фронті

Читать на русском
Британські розвідники проаналізували та назвали захоплення росіянами села Крохмальне на Харківщині та села Веселе поблизу Бахмута стратегічно несуттєвим.
Getty Image

Британські розвідники проаналізували та назвали захоплення росіянами села Крохмальне на Харківщині та села Веселе поблизу Бахмута стратегічно несуттєвим.

Про це йдеться в повідомленні розвідників.

У дописі зазначають, що останні досягнення окупантів на фронті є несуттєвими, в той час, як ЗСУ зосереджуються на активній обороні.

«Довоєнне населення Веселого становило 102 людини, а Крохмального – 45. Це – продовження незначного просування росії, в той час, як Україна зосереджується на активній обороні», – йдеться в огляді.

Наразі, за даними британців, головною метою російських військ залишається захоплення міста Авдіївка на Донеччині, й вони ведуть наступ із трьох напрямків, аби оточити населений пункт з півдня, півночі та сходу. При цьому ворог зазнав значних втрат в особовому складі та бронетехніці, часто спричинених боєприпасами українських безпілотних літальних апаратів

Крім цього, в дописі додають, що попри спробу проникнення в тил українських позицій в Авдіївці через тунелі, українські контратаки стримують російські сили від подальшого просування в межах міста.

«Оскільки основний шлях постачання в Авдіївку залишається недоторканим, а українські сили здійснюють локальні контратаки, місто, ймовірно, залишатиметься під контролем України протягом найближчих тижнів», – наголошують у британській розвідці.

Нагадаємо, російські війська збільшили кількість штурмів в операційній зоні ОСУВ «Таврія». Окупанти другу добу поспіль проводять по 50 бойових зіткнень за день.

На півдні ж окупанти ведуть війну досить нерівномірно. Росіяни то збільшують, то зменшують кількість штурмів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: