Гуменюк розповіла про ситуацію та дії ворога на півдні

Читать на русском
На південному фронті російські війська досить хаотично намагаються штурмувати позиції українських захисників.
armyinform.com.ua

На півдні російські окупанти ведуть війну досить нерівномірно. Росіяни то збільшують, то зменшують кількість штурмів.

Про це розповіла керівник об’єднаного прес-центру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 27 січня.

«Наступ на рівні батальйону – рідкість»: Сирський розповів про ситуацію на півдніРосія все ще сподівається повернути втрачені під час контрнаступу ЗСУ території на півдні України. ЗСУ при цьому проводять невеликі контратаки та виснажують ворога.

«Ми спостерігаємо якусь тахікардію у їхніх штурмах. Вони збільшують, зменшують, нервово повертаючись на свої позиції із втратами. Знову розробляють якісь жахливі плани і приходять до штурму знову ж таки пішим порядком, без прикриття броньованою технікою, і, зазнаючи втрат, повертаються на місце», – розповіла Гуменюк.

За її словами, протягом доби було зафіксовано чотири бойові зіткнення. Ворог намагався промацати міцність оборони наших воїнів, втім, ЗСУ продовжують роботу із закріплення на позиціях та розширення плацдармів.

Нагадаємо, у середині січня Гуменюк повідомляла, що кількість штурмів російської армії на лівому березі Дніпра на Херсонщині зменшилась у чотири рази. Також вона розповідала, що росіяни шукають нову тактику застосування дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: