Ірак назвав кількість загиблих унаслідок нещодавніх ударів США

Читать на русском
Речник іракського уряду заявив, що під удари потрапили як військові, так і цивільні об'єкти. Близько 25 осіб дістали поранення.
Ілюстративне фотоКорреспондент.net

Іракська влада заявила про загибель 16 осіб, у результаті авіаударів США по цілях на території країни. Серед жертв є цивільні.

Про це повідомляє видання Al Jazeera.

Внаслідок атаки на базу США в Йорданії загинули військовіУ Йорданії дрон атакував американських військових, є загиблі та десятки поранених. Президент США Джо Байден пообіцяв покарати винних.

«Уряд країни заявив, що щонайменше 16 людей загинули в результаті ударів США в Іраку», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, речник уряду заявив, що під удари потрапили як військові, так і цивільні об'єкти. Близько 25 осіб дістали поранення.

«Цей агресивний удар поставить безпеку в Іраку і в регіоні на край прірви», - заявив він.

Уряд країни також заперечиує, що Сполучені Штати координували з урядом Іраку завдання авіаударів по проіранських цілях на території країни.

При цьому, міністерство закордонних справ викликало тимчасового повіреного у справах США в Багдаді, щоб висловити офіційний протест.

Водночас сирійські державні ЗМІ повідомили про кілька жертв після американських атак у пустельному регіоні країни та прикордонних районах з Іраком.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Великій Британії, повідомив, що щонайменше 23 пов'язані з Іраном бойовики знищені під час авіаударів США.

Нагадаємо, Сполучені Штати почали завдавати авіаудари по іранських цілях у Іраку й Сирії у відповідь на атаку бойовиків на американську базу, унаслідок якої загинуло троє військовослужбовців.

Перед цим, 28 січня стало відомо, що троє американських військовослужбовців загинули і десятки отримали поранення під час атаки безпілотного літального апарату на американські сили, дислоковані на північному сході Йорданії поблизу сирійського кордону.

Також нещодавно американські військові отримали поранення внаслідок удару балістичною ракетою по авіабазі Аль-Асад в Іраку.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Штати направили Ірану «приватне повідомлення» про відповідальність хуситів, яких підтримує Тегеран, за атаки на судна в Червоному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: