США підтвердили ракетний удар проіранських бойовиків по авіабазі в Іраку, є влучання

Читать на русском
Базу Аль-Асад, яку використовують американські війська в Іраку, обстріляли проіранські бойовики. В результаті атаки є влучання та поранені.
Ілюстративне фото / AAP

Базу «Аль-Асад», яку використовують американськими військами в Іраку, обстріляли проіранські бойовики.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому Центральним командуванням США у соцмережі X.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

«Приблизно о 18:30 за багдадським часом 20 січня бойовики, що підтримуються Іраном, на заході Іраку запустили кілька балістичних ракет і снарядів по авіабазі «Аль-Асад», – уточнили військові.

Більшість ракет була перехоплена системою ППО, проте деякі влучили в базу. Наразі відбувається оцінка збитків.

Зазначається, що в результаті атаки було поранено щонайменше одного іракського військового. При цьому кілька американських військовослужбовців проходять обстеження на предмет черепно-мозкових травм.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ розповіли, що базу було атаковано «щонайменше дюжиною» ракет або артилерійських снарядів. Спочатку повідомлялося, що в результаті удару «кілька військовослужбовців» зазнали поранень.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Штати направили Ірану «приватне повідомлення» про відповідальність хуситів, яких підтримує Тегеран, за атаки на судна в Червоному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: