У результаті атаки КВІР на місто Ербіль загинув іракський мільйонер

Читать на русском
Курдський бізнесмен Пешрав Дзейї загинув у результаті ударів КВІР по іракському місту Ербіль 15 січня.
Фото: focus.ua

Ввечері 15 січня Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану атакував балістичними ракетами «антиіранські» цілі поблизу міста Ербіль, столиці Іракського Курдистану, а також у Сирії. В результаті загинув курдський бізнесмен Пешрав Дзейї та кілька членів його родини.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що під час ударів по Ербілю у будинок Дзейї прилетіло чотири ракети. Разом з підприємцем загинули чотири члени його родини.

Відомо, що Пешрав Дзейі був близьким до влади регіону та володів компаніями Empire і Falcon Group. Він був тісно пов'язаний із ізраїльським МОСАД.

Крім того, ракетного удару зазнав будинок високопоставленого співробітника курдської розвідки, а також курдський розвідувальний центр.

Після КВІР опублікував заяви шодо ударів дронами та балістичними ракетами по територіях Іраку та Сирії, вони були направлені:

  • на американську базу в районі Ербіля на півночі Іраку. Запущено щонайменше 7 ракет. Повідомляється про звуки тривоги у консульстві США в Іракському Курдистані;
  • на об'єкти терористичного угруповання «Ісламська держава» у Сирії. Обстріл здійснено у відповідь на теракт у місті Керман на південному сході Ірану 3 січня, за який відповідальність на себе взяла ІДІЛ;
  • «штаб-квартиру» ізраїльської зовнішньої розвідки Моссад, розташованої в Ербілі, в Іракському Курдистані.

Повідомляється, що обстріли були здійснені з іранських провінцій Керманшах та Хузестан на заході країни.

Нагадаємо, у понеділок, 15 січня, Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану заявив, що завдав серії ударів по місту Ербіль – столиці регіону Курдистан в Іраку.

13 січня президент США Джо Байден заявив, що Штати надіслали Ірану «приватне повідомлення» щодо відповідальності підтримуваних Тегераном хуситів за атаки на судна в Червоному морі.

12 січня Сполучені Штати і Британія завдали ударів з повітря і моря по військових об’єктах хуситів у Ємені у відповідь на напади руху на судна в Червоному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: