США атакують іранські об’єкти у Сирії та Іраку

Читать на русском
США завдають ударів по обʼєктах, які пов'язані з Іраном, в Іраку та Сирії у відповідь на удар дрону по американській базі в Йорданії. Тоді загинули три військових.
Фото: Getty Images

Сполучені Штати почали завдавати авіаудари по іранських цілях у Іраку й Сирії у відповідь на атаку бойовиків на американську базу, унаслідок якої загинуло троє військовослужбовців.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

У повідомленні військових йдеться про те, що 2 лютого сили Центрального командування США (CENTCOM) завдали авіаударів в Іраку та Сирії по загону Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) та пов'язаних з ним ополченців.

«Збройні сили США завдали ударів по понад 85 цілям, за допомогою багатьох літаків, у тому числі дальніх бомбардувальників, які прилетіли зі США. Під час авіаударів було застосовано понад 125 високоточних боєприпасів», – йдеться в заяві.

Об’єкти, по яких було завдано ударів, включали командно-контрольні оперативні центри, розвідувальні центри, сховища ракет і безпілотних літальних апаратів, а також об’єкти логістики та ланцюга постачання боєприпасів груп ополчення та їхніх спонсорів КВІР, які сприяли нападам на сили США та коаліції.

Нагадаємо, 28 січня стало відомо, що троє американських військовослужбовців загинули і десятки отримали поранення під час атаки безпілотного літального апарату на американські сили, дислоковані на північному сході Йорданії поблизу сирійського кордону.

Також нещодавно американські військові отримали поранення внаслідок удару балістичною ракетою по авіабазі Аль-Асад в Іраку.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Штати направили Ірану «приватне повідомлення» про відповідальність хуситів, яких підтримує Тегеран, за атаки на судна в Червоному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: