В Іраку атакували авіабазу, на якій перебувають американські військові

Читать на русском
В Іраку атакували авіабазу Айн аль-Асад, на якій перебувають американські військові. Декілька військовослужбовців отримали поранення.
The Sun

У суботу, 20 січня, в Іраку атакували авіабазу Айн аль-Асад, на якій перебувають американські військові. Декілька військовослужбовців отримали поранення.

Про це пише The Sun.

У виданні пишуть, що за словами джерел у сфері оборони США, авіабаза була атакована щонайменше дюжиною ракет або артилерійськими снарядами. При цьому 13 ракет або снарядів були збиті засобами протиповітряної оборони.

Відзначають, що сьогодні приблизно 2 500 американських військових знаходяться в Іраку і близько ще 900 в Сирії.

«Початкова інформація вказує на те, що база була вражена балістичними ракетами, але не виключено, що база була вражена артилерійськими снарядами. Це сталося після того, як сили Центрального командування США знищили протикорабельну пускову установку єменських хуситів, яка була націлена на район Аденської затоки», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, ввечері 15 січня Корпус вартових ісламської революції Ірану атакував балістичними ракетами «антиіранські» цілі поблизу міста Ербіль, столиці Іракського Курдистану, а також у Сирії. В результаті загинув курдський бізнесмен Пешрав Дзейї та кілька членів його родини.

13 січня президент США Джо Байден заявив, що Штати надіслали Ірану «приватне повідомлення» щодо відповідальності підтримуваних Тегераном хуситів за атаки на судна в Червоному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: