У США відкидають заяви Ірану про непричетність до атаки на базу у Йорданії

Читать на русском
Вашингтон вважає Тегеран відповідальним за удар проіранських бойовиків по військовій базі США в Йорданії.
Фото: PAP/EPA/YURI GRIPAS / POOL

У Білому дому переконані, що відповідальність за удар по військовій базі США в Йорданії лежить на проіранських бойовиках, у той час як в Ірані заперечують атаку на сили США.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу.

«Вони підтримують ці угруповання ресурсами, забезпечують їх зброєю, навчають їх», – сказав він у відповідь на прохання прокоментувати заяви Тегерана про нібито непричетність до ударів по американських військових.

Представник Білого дому наголосив, що не вдаватиметься до оцінки розвідки США. Однак, за його словами, очевидний той факт, що Іран продовжує підтримувати угруповання, які атакують американські підрозділи.

«Тож певна відповідальність лежить на лідерах Ірану», – сказав Кірбі.

Зазначимо, представник іранського МЗС Насер Канаані назвав заяву президента США Джо Байдена про відповідальність за удар підтримуваних Іраном угруповань в Іраку та Сирії «грою в звинувачення».

«Групи опору в регіоні не отримують наказів від Ісламської Республіки Іран у своїх рішеннях і діях. Ісламська Республіка не має жодного відношення до рішень груп опору щодо того, як вони підтримують палестинський народ або захищають себе і народ своїх країн перед обличчям будь-якої агресії і окупації»,заявив він.

Нагадаємо, в ніч з 27 на 28 січня під час атаки безпілотників на американську базу в Йорданії поблизу кордону з Сирією загинуло троє військовослужбовців армії США, ще понад 20 зазнали поранень.

21 січня повідомлялося, що США підтвердили ракетний удар проіранських бойовиків авіабазою в Іраку. Було зафіксовано влучання.

30 грудня стало відомо, що бойовики атакували ракетами військову базу США у Сирії. Відповідальність за це взяли підтримувані Іраном іракські бойовики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: