Флорида направить близько тисячі нацгвардійців до Техасу

Читать на русском
Губернатор Флориди Рон Десантіс готує 1000 військовослужбовців із Нацгвардії штату, щоб допомогти своєму колегі з Техасу Грегу Ебботту у боротьбі з проблемами на кордоні США та Мексики.
Фото: Associated Press

У четвер, 1 лютого, губернатор Флориди Рон Десантіс заявив про розгортання Національної гвардії та інших правоохоронних структур на американо-мексиканському кордоні для допомоги штату Техас у боротьбі з нелегальною міграцією з боку Мексики.

Про це повідомляє Axios.

Зазначається, що близько 1000 нацгвардійців вирушить до Техасу найближчим часом. Їм допомагатимуть добровольці із так званої гвардії штату Флорида. Зараз на кордоні вже перебувають 90 гвардійців Флориди.

Крім того, Десантіс хоче допомогти Техасу встановити загородження, щоб припинити «вторгнення» мігрантів.

«Ми, жителі Флориди, переконані, що повинні зупинити вторгнення на південному кордоні раз і назавжди», – сказав він.

Повідомляється, що це перший випадок розгортання Нацгвардії штату за його межами.

Нагадаємо, у США загострився конфлікт між губернатором штату Техас республіканцем Грегом Ебботом та федеральною владою навколо захисту південного кордону від напливу мігрантів.

Також повідомлялося, що сенатори США погодилися розширити повноваження країни, щоб обмежити нелегальний потік мігрантів на кордоні з Мексикою. Ухвалена угода, серед іншого, відкриває вікно для переговорів щодо виділення фінансування для допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: