Росія після рішення суду ООН може посилити репресії проти кримських татар – Чубаров

Читать на русском
Рішення Міжнародного суду ООН може стати для росії індульгенцією для посилення репресій проти кримських татар.
фото Media center

Росія може сприйняти рішення суду в Гаазі як зелене світло для посилення репресій проти кримських татар на тимчасово окупованій території півострова.

Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 2 лютого.

Фінансування тероризму та расова дискримінація в Криму: суд ООН підтвердив частину звинувачень до рфСуд у Гаазі підтвердив меншу частину звинувачень України до росії, серед яких позов щодо фінансування тероризму.

«Росія сприймає це як індульгенцію для посилення репресій, переслідувань кримських татар, всього кримськотатарського народу. Вони ще сильніше вичавлюватимуть корінний народ з півострова», – сказав він.

Чубаров прогнозує, що рф спробує використати рішення суду на інших міжнародних майданчиках, що можна буде спостерігати найближчим часом на форумах інститутів системи ООН.

«Цим рішенням вони намагатимуться заперечувати попередні резолюції Генеральної асамблеї ООН..Зрозуміло, у них нічого не вийде, але це дасть росіянам підстави для затягування… розгляду питань на міжнародних майданчиках», – зазначив Чубаров.

Нагадаємо, 31 січня Міжнародний суд ООН оголосив рішення у справі про порушення росією двох конвенцій – про боротьбу з фінансуванням тероризму та заборону всіх форм расової дискримінації. Тобто, суд частково задовольнив позов України, проте відкинув більшість її звинувачень.

У МЗС України відреагували на рішення суду ООН за позовом проти рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: