Китай тисне на Україну через внесення своїх компаній до списку спонсорів війни – ЗМІ

Читать на русском
Влада КНР повідомила Україну, що відносинам двох країн може бути завдана шкода через внесення китайських компаній до списку спонсорів війни.
Фото: Getty Images

Китайська влада повідомила Україну, що відносинам двох країн може бути завдана шкода через те, що Київ вніс більше десятка компаній з КНР до списку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяви двох високопоставлених українських політиків.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

За даними журналістів, минулого місяця у Києві відбулася зустріч посла Китаю з представниками українського уряду. У ході переговорів дипломат передав попередження щодо цього питання.

«Посол сказав, що вся ця ситуація може негативно вплинути на наші відносини», - заявило джерело.

Чиновник додав, що Китай не висунув жодних умов чи «часових рамок» для України, а просто висловив свою думку щодо списку. При цьому друге джерело припустило, що Пекін може пов'язати це питання із закупівлями Китаєм українського зерна.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції включило до списку спонсорів війни 14 компаній із Китаю. У грудні до списку потрапила China Railway Construction Corporation, яка є однією із найбільших державних будівельних компаній КНР.

Раніше в МЗС Китаю заявили, що рішення про внесення китайської будівельної компанії CRCC до списку міжнародних спонсорів війни є помилковим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: