НАЗК внесло до списку спонсорів війни одного з найбільших у світі виробників будматеріалів

Читать на русском
Німецька компанія Knauf потрапила до списку міжнародних спонсорів війни від НАЗК. Компанія лише у 2022 році сплатила до російського бюджету 117 млн доларів та активно сприяла мобілізації.
knauf.com

Національне агентство із запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни одного з найбільших у світі виробників будматеріалів – німецьку компанію Knauf.

Як повідомляє пресслужба НАЗК, лише в 2022-му компанія Knauf заплатила до бюджету росії близько 117 млн доларів.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

Загалом з 1993 року Knauf вклала в економіку росії понад 1,65 млрд євро. Компанія представлена в рф 10 дочірніми підприємствами, 20 заводами та майже 30 ресурсними центрами. Кількість працівників налічує 4 тис. осіб.

«Керівництво Knauf також тісно пов’язане з кремлівським режимом. Так, співвласник компанії Ніколаус Вільгельм Кнауф протягом 23 років (з лютого 1999-го по березень 2022 року) мав статус Почесного Консула російської федерації, з представництвом, наділеним повноваженнями Почесного консульства, у Нюрнберзі», – зазначає НАЗК.

Після початку повномасштабної війни компанія заявила, що залишається в росії, «поки політична та комерційна ситуація дозволить нам це робити».

У жовтні минулого року німецькі ЗМІ звернули увагу на те, що Knauf підтримує мобілізацію своїх співробітників до лав російської армії: керівники одного із заводів погоджували з владою списки тих, хто потрібний на виробництві, а кого можна відправити на війну.

Нагадаємо, у листопаді до списку міжнародних спонсорів війни потрапила швейцарська корпорація Nestle, яка є одним із найбільших виробників продуктів у світі.

Водночас НАЗК виключило зі списку британську корпорацію Mondi.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: