НАЗК тимчасово вилучило австрійський Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило статус міжнародного спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank.
Укрінформ

Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило статус міжнародного спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank.

Про це свідчить статус компанії на сайті НАЗК.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

У НАЗК зазначають, що статус для Raiffeisen Bank призупинено на період проведення двосторонніх перемовин із залученням представників Європейської комісії. Його вилучення зумовлено погрозою від Австрії зірвати новий пакет санкцій ЄС, якщо банк залишатиметься у списку.

Відомо, що Raiffeisen Bank пообіцяв вийти з ринку російської федерації одразу після вторгнення, але до кінця 2023 року банк цього не збираються робити, затримуючи терміни.

Нагадаємо, Європейський союз наступного тижня проведе голосування за 12-й пакет санкцій проти росії. Раніше посли ЄС не змогли погодити новий пакет через Австрію, яка вимагала виключити її банк Raiffeisen Bank з переліку спонсорів війни проти України.

До слова, раніше ми писали, що три грецькі компанії-перевізники – Thenamaris Ships Management Inc., Minerva Marine та TMC Tankers LTD. – виключено із переліку міжнародних спонсорів війни, оскільки вони припинили транспортування російської нафти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: