НАЗК додало до списку спонсорів війни відомого виробника морепродуктів

Читать на русском
Литовська компанія-виробник морепродуктів Viciunai Group поповнила список міжнародних спонсорів війни.
Фото: lrytas.lt

Литовська компанія-виробник морепродуктів Viciunai Group поповнила список міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

У НАЗК розповіли, що після повномасштабного вторгнення росії компанія обіцяла піти з ринку країни-агресора «протягом 3-4 місяців». Проте Vici не зупинила свої потужності у рф. Більше того, компанія активно шукає нових працівників та сплачує значні податки до бюджету агресора.

«Viciunai веде свій бізнес у росії у звичайному режимі без будь-яких скорочень, успішно захищає російську торгову марку в суді, продовжує набирати персонал на свої дочірні підприємства, підтримуючи ринок праці в рф», – йдеться у повідомленні НАЗК.

Зазначається також, що найбільший виробничий комплекс Viciunai Group знаходиться в Калінінградській області рф. За 2022 рік його чистий прибуток збільшився на 156% – до 20 млн доларів США.

«Поки такі відомі бренди, як Vici, продовжують перебувати на ринку росії, незважаючи на всі воєнні злочини агресора, світ отримує неправильний сигнал, що росія залишається частиною міжнародних економічних процесів», - підкреслили в НАЗК.

Нагадаємо, наприкінці листопада НАЗК виключило зі списку міжнародних спонсорів війни три грецькі компанії, оскільки вони припинили транспортування російської нафти.

Також повідомлялося, що Агентство тимчасово призупинило статус міжнародного спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: