НАЗК внесло до списку спонсорів війни ще одну швейцарську корпорацію

Читать на русском
Швейцарська корпорація-виробник шоколаду Barry Callebaut поповнила список міжнародних спонсорів війни. Вона продовжує вести бізнес у рф.
Фото: barry-callebaut.com

Швейцарська корпорація-виробник шоколаду та какао-продуктів Barry Callebaut поповнила список міжнародних спонсорів війни рф проти України.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції у Telegram.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

За даними НАЗК, Barry Callebaut продовжує фінансувати війну, сплачуючи податки до російського бюджету та утримуючи на території країни-окупанта три свої фабрики.

Крім того, корпорація продовжує здійснювати імпортно-експортні операції з рф. Так, у 2023 році на ринок агресора було імпортовано товари на суму понад 94 млн доларів США, що більш ніж утричі перевищує показники 2022 року.

«Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну швейцарська компанія Barry Callebaut доставляла агресору шоколад під виглядом товарів першої необхідності. Вона також постачала свою продукцію на російській кондитерській фабриці, шоколад якої входить до сухпайки армії росії», – йдеться у повідомленні.

У НАЗК нагадали, що Barry Callebaut є провідним виробником шоколаду та какао-продуктів. Так, кожен четвертий виріб із шоколаду та какао у світі виготовлено з продукції цієї компанії.

Варто зазначити, що раніше до списку спонсорів війни було внесено швейцарську корпорацію Nestle, яка є одним із найбільших виробників продуктів у світі.

Також повідомлялося, що НАЗК внесло до списку спонсорів війни американську мережу фастфуду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: