НАЗК внесло до списку спонсорів війни американську мережу фастфуду

Читать на русском
Американська мережа ресторанів швидкого харчування Subway поповнила список міжнародних спонсорів війни.
Фото: Wikipedia

Американська мережа ресторанів швидкого харчування Subway поповнила список міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

За інформацією НАЗК, понад 500 ресторанів компанії продовжують працювати на ринку рф. Більше того, російська мережа Subway зараз займає третє місце за кількістю закладів корпорації в Європі.

«Subway повідомила, що всіма ресторанами в країні незалежно володіють та керують місцеві та головні франчайзі, тому ресторани залишаються відкритими у росії. Ця заява щодо неспроможності впливу на власних франчайзі не відповідає дійсності і фактично вводить в оману», – зазначили у відомстві.

Там додали, що вже після початку великої війни компанія замовила аналіз договорів та санкційного законодавства росії, щоб знайти юридичні механізми, які дозволили б легально продовжувати збір роялті з російських франчайзі.

Крім того, Subway активно рекламує свою діяльність через підсанкційні російські соціальні мережі та доставляє їжу через пропагандистський сервіс Яндекс.

Нагадаємо, минулого тижня НАЗК додало до списку спонсорів війни відомого виробника морепродуктів.

А у грудні Агентство тимчасово призупинило статус міжнародного спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: