НАЗК внесло до списку спонсорів війни будівельного гіганта з Китаю

Читать на русском
Одна з найбільших будівельних компаній Китаю, СRCC, була внесена до списку міжнародних спонсорів війни росії проти України.
Фото: caixinglobal.com

Друга найбільша державна будівельна компанія КНР – China Railway Construction Corporation – була внесена до списку міжнародних спонсорів війни росії проти України.

Про це повідомили у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

НАЗК внесло до списку спонсорів війни одного з найбільших у світі виробників будматеріалівНімецька компанія Knauf потрапила до списку міжнародних спонсорів війни від НАЗК. Компанія лише у 2022 році сплатила до російського бюджету 117 млн доларів та активно сприяла мобілізації.

За даними НАЗК, CRCC працює на території російської федерації вже 6 років, будуючи для окупантів метро, мости та автомагістралі.

Зазначається, що у 2017 році російський підрозділ компанії ТОВ «Сіарсісі РУС» підписав контракт на будівництво трьох станцій Великої кільцевої лінії Московського метрополітену. А в 2021 році філія CRCC приступила до будівництва Транскордонної канатно-підвісної дороги через річку Амур.

Крім того, CRCC продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій у рф. Так, у період з 24 лютого 2022 року було імпортовано товарів на суму понад 22 млн доларів США.

«Компанія CRCC забезпечує технологічні здібності агресора, продовжує активно підтримувати економіку росії та, відповідно, спонсорувати агресію проти України. Спроб засудити війну росії проти України з боку керівництва компанії не було», – підсумували в НАЗК.

Варто також зазначити, що у листопаді ЗМІ повідомляли про те, що CRCC нібито висловила готовність брати участь у будівництві підводного тунелю, що з'єднує рф з окупованим Кримом.

Крім CRCC до списку спонсорів війни входять ще 12 китайських компаній, у тому числі Xiaomi та Alibaba Group.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: