Верховний суд остаточно передав державі «трубу Медведчука»

Читать на русском
Касаційний господарський суд не задовольнив скаргу на рішення про повернення державі частини магістрального нафтопродуктопроводу.
фото: dzi.gov.ua

Верховний суд залишив без змін рішення суду про повернення у власність державі українську частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», так звану «трубу Віктора Медведчука».

Про це повідомив голова Фонду державного майна Віталій Коваль.

«Верховний суд остаточно визнав за державою право власності на українську частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара - Західний напрямок». У 2021 Фонд держмайна подав позов до Господарського суду Житомирської області, в якому просив визнати за державою право власності на трубопровід. У червні 2023 року суд став на бік Фонду. А вчора Верховний суд не задовольнив касаційну скаргу. Таким чином Україна відстояла своє право на це майно. ФДМУ принципово та послідовно стоїть на захисті інтересів держави. Адже державне – це наше спільне, а не нічиє», – написав він.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили експертці Ользі Конопліній про підозру у зловживанні повноваженнями та у введенні в оману суду. За версією НАБУ, підозрювана склала завідомо недостовірний висновок, який став підставою для винесення рішення Господарського суду Рівненської області, який у серпні 2017 року відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів «Самара – Західний напрямок» за державою. На думку детективів, експертка винесла цей висновок в інтересах ТОВ «Прикарпатзахідтранс», яке отримало у власність частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». Наразі ця справа слухається в суді.

Раніше ВАКС заарештував частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» і передав його в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів. Пізніше апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: