СБУ затримала на Закарпатті депутата, кума Медведчука, за підозрою у рекеті

Читать на русском
Служба безпеки України затримала на Закарпатті депутата облради, який очолював злочинне угруповання, що займалося вимаганням грошей у мешканців.
t.me/SBUkr

Служба безпеки України затримала на Закарпатті депутата облради, який очолював злочинне угруповання, що займалося вимаганням грошей у мешканців.

Про це СБУ повідомляє у Telegram.

«В результаті спецоперації на Закарпатті СБУ затримала лідера банди – діючого депутата облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета», – повідомили в СБУ 7 жовтня.

Відомо, що зловмисником виявився давній соратник і кум Віктора Медведчука, який свого часу призначив його керівником обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ. У березні 2022 року кримінальник навіть планував стати народним депутатом замість свого однопартійця Іллі Киви, якого було позбавлено депутатського мандата.

Правоохоронці стверджують, що затриманий організував банду, яка намагалась тримати в страху жителів прикордонного регіону і «вибивала» з них гроші. Для цього вони створювали штучні конфліктні ситуації або вигадані «комерційні» спори, а потім вимагали гроші за їх вирішення. У разі відмови платити – бандити погрожували потерпілим насильством та «конфіскацією» приватного майна.

СБУ вдалося задокументувати, що депутат разом зі ще одним кримінальним авторитетом, вимагали з місцевого підприємця 135 тисяч доларів. Щоб змусити чоловіка віддати гроші, поплічник лідера банди викрав у потерпілого автомобіль та обіцяв повернути у разі виплати всієї суми вигаданого «боргу».

«Співробітники СБУ затримали депутата та його спільника «на гарячому» під час передачі їм першої частини грошей у розмірі 20 тис. дол. від постраждалого підприємця», – зазначають у повідомленні.

Наразі зловмисникам повідомили про підозру, їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у серпні чотири спільники екснардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука отримали тюремні терміни за підготовку насильницького захоплення влади в Україні.

До слова, 7 жовтня також стало відомо, що у Запоріжжі викрили посадовця військкомату, який «конфіскував» автомобілі у підприємства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: