Спільники Медведчука, які готували держпереворот, отримали тюремні терміни

Читать на русском
Поплічники Віктора Медведчука готували державний переворот в Україні. Суд призначив їм тюремні строки.
фото СБУ

Чотири спільники екснардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука отримали тюремні терміни за підготовку насильницького захоплення влади в Україні.

Про це повідомила пресслужба СБУ у четвер, 10 серпня.

«Другая Украина»: Медведчук зареєстрував у рф антиукраїнську громадську організаціюОбвинувачений у держзраді Віктор Медведчук офіційно зареєстрував у росії антиукраїнську громадську організацію.

Як повідомляється, серед засуджених є громадянин росії. Це військовий розвідник, який перебував на прямому зв'язку з представниками адміністрації президента рф та ворожих спецслужб.

Слідство встановило, що зловмисники планували «синхронізувати» державний переворот із початком повномасштабного вторгнення росії та сподівалися допомогти агресору у швидкій окупації України.

Засуджені збиралися захопити владу через підконтрольні громадські організації у Києві та інших регіонах. Ці прокремлівські центри мали ініціювати проведення у столиці України так званих «національних зборів».

«На цьому «форумі» його організатори планували «затвердити резолюцію» щодо «відсторонення від влади» вищого військово-політичного керівництва України. У разі відмови – зловмисники планували перейти до «силового сценарію». Для цього вони формували власне «бойове крило», до якого намагались залучити пів тисячі озброєних осіб», - йдеться у повідомленні.

СБУ своєчасно викрила організаторів. Вони були затримані на початку вторгнення рф.

Суд визнав зловмисників винними за статтею про вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади (ч.1 ст.109 КК України).

Росіянин отримав 10 років, організатор злочину – 7 років, а двоє його спільників – по 5 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала ще одного піарника Медведчука. Також повідомлялося, що суд повернув у власність держави «трубу Медведчука».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: