Суд повернув у власність держави «трубу Медведчука»

Читать на русском
Фонд держмайна за матеріалами Національного бюро зміг добитися в суді позитивного рішення щодо частини нафтопродуктопроводу.

Господарський суд Житомирської області повернув у власність держави українську частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», так звану «трубу Віктора Медведчука».

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

«Господарський суд Житомирської області за матеріалами НАБУ задовольнив позов Фонду державного майна України щодо повернення у державну власність української частини нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок». Нафтопродуктопровід «Самара-Західний напрямок» був збудований за часів СРСР і після проголошення незалежності України мав перейти у власність держави на підставі правонаступництва. Водночас, дочірня компанія російської АК «Транснафтопродукт» зазначений трубопровід у власність України не передала», – інформує орган.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили експертці Ользі Конопліній про підозру у зловживанні повноваженнями та у введенні в оману суду. За версією НАБУ, підозрювана склала завідомо недостовірний висновок, який став підставою для винесення рішення Господарського суду Рівненської області, який у серпні 2017 року відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів «Самара – Західний напрямок» за державою. На думку детективів, експертка винесла цей висновок в інтересах ТОВ «Прикарпатзахідтранс», яке отримало у власність частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». Наразі ця справа слухається в суді.

Раніше ВАКС заарештував частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» і передав його в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів. Пізніше апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: