У ГУР розповіли, яку саме зброю потребує Україна від західних партнерів

Читать на русском
Зокрема, начальник розвідки заявив, що хотів би отримати від Заходу штурмовики, які подібні до американських А-10.
Фото: Global Look Press

Голова Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Україна дуже потребує допомоги західних партнерів, зокрема, з артилерійськими системами.

Про це керівник української розвідки заявив в інтерв'ю для CNN.

Прогнози стали менш точними: які передбачення Буданова все ще в силіЛегендарні прогнози керівника ГУР Кирила Буданова щодо війни в Україні – що збувається, а що ні.

Згідно зі словами Буданова, Києву потрібно різко збільшити кількість таких знарядь на полі бою, незалежно від їхнього віку і типу. Пов'язано це з тим, що ті, які є в наявності, через активні бойові дії зношуються.

Як зазначається, у вимогах України є боєприпаси, адже саме вони є одним із вирішальних чинників у цій війні. Буданов акцентує, що не так важлива їхня якість, як кількість. Що стосується безпілотних систем, то в цьому плані є певна рівність із противником.

При цьому, стосовно авіації, Київ продовжує чекати, коли українські пілоти вже закінчать навчання і винищувачі F-16 зможуть бути передані захисникам. Зокрема, начальник розвідки заявив, що хотів би отримати від Заходу штурмовики, які подібні до американських А-10.

«Це те, що дійсно може допомогти завдати військової поразки росії», – додає Буданов.

Водночас, в інтерв'ю Буданов зазначив, що у Сполучених Штатах Америки тривають дебати з приводу того, чи будуть виділені кошти на допомогу Україні найближчим часом і додав, що він очікує позитивного вирішення питання.

Окрім цього, голова розвідки додав, що атаки по важливих інфраструктурних об'єктах у різних містах країни-агресора можуть значно посилитись.

Нагадаємо, напередодні Буданов спрогнозував, коли закінчиться російський наступ.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, що відомо про блокування фінансування у Конгресі США на тлі питання про військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: