Україна отримає зброю від Греції після звернення США

Читать на русском
Керівництво Греції схвалило передачу Україні деяких систем озброєння, які вважаються застарілими після звернення держсекретаря США Ентоні Блінкена.
Фото: usembassy.gov

Державний секретар США Ентоні Блінкен звернувся до прем'єр-міністра Греції Кіріакісу Міцотакісу з пропозицією передати або продати Україні зброю в обмін на допомогу Вашингтона на суму 200 мільйонів доларів.

Про це повідомляє грецьке видання Kathimerini.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Зазначається, що рішення було ухвалено після схвалення продажу Греції сучасних винищувачів F-35 та інших озброєнь на 8,6 млрд доларів.

У відповідь на це держсекретар США Ентоні Блінкен запропонував Греції передати або продати зброю Україні в обмін на допомогу від Вашингтона на суму до 200 млн доларів.

«Ми, як і раніше, зацікавлені в оборонному потенціалі, який Греція може передати або продати Україні», – йдеться у листі держсекретаря.

У матеріалі говориться, що політичне та військове керівництво Греції погодилось на пропозицію глави американського Держдепартаменту і вже надало розпорядження стосовно передачі Україні систем та обладнання, які не використовуються грецькою армією.

За інформацією видання, Греція може передати Україні системи ППО «Тор», «Оса», С-300, а також зенітні установки ЗУ-23-2 та боєприпаси до всіх цих систем озброєння.

Раніше стало відомо, що українське та американське військове командування розробляють нову стратегію підтримки України.

Також президент Володимир Зеленський обіцяв, що Україна продовжить контрнаступ і намагатиметься досягти результату на полі бою як наприкінці цього року, так і наступного.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: