У Німеччині проросійська партія закликає припинити поставки зброї Україні

Читать на русском
Альянс Сари Вагенкнехт пропонує припинити поставки зброї Україні, відновити стосунки з рф та експорт російського газу і накласти мораторій на розширення ЄС.
Фото: Reuters

У Німеччині заснували партію лівого спектру, «Альянс Сари Вагенкнехт» (BSW), яка виступає за відновлення відносин з росією і припинення допомоги Україні.

Про це повідомляє DW.

Скільки місць у парламентах Європи займають ультраправі партіїНа інфографіці – скільки місць у парламентах країн Європи займають ультраправі партії. Їхня популярність цього року зростає.

У суботу, 27 січня, партія провела свій перший установчий з’їзд, на якому одноголосно ухвалила, серед іншого, програму виборів у Європарламент, у яких планує взяти участь 9 червня.

В документі, підготовленому «Альянсом Сари Вагенкнехт», міститься вимога до уряду Німеччини припинити постачання зброї Україні. Автори документа вважають, що це допоможе спонукати росію до переговорів щодо припинення війни та наголошують на негайному припиненні вогню.

Також серед пунктів програми BSW є поглиблення відносин з росією, відновлення експорту з рф нафти та газу з підписанням багаторічних контрактів, зняття санкцій, які зашкодили, мовляв, не російській економіці, а європейській, а війну в Україні «все одно не зупинили».

Крім того, «Альянс Сари Вагенкнехт» критикує ЄС, вимагаючи, щоб держави-члени мали більше повноважень. Також партія наполягає на «мораторії на розширення ЄС», категорично відкидаючи переговори щодо вступу до Євросоюзу з Україною, Молдовою та Грузією.

Зазначимо, партія BSW з’явилася наприкінці 2023 року, коли Сара Вагенкнехт вийшла з Лівої партії (спадкоємиці комуністичної партії НДР). Вона виступає з лівою популістською програмою – збільшення пенсій, зниження видатків на оборону і припинення дорогої кліматичної політики.

Очільниця партії Сара Вагенкнехт неодноразово висловлювалася проти постачань зброї Україні та за початок мирних переговорів із росією, а також критикувала владу Німеччини за витрати на підтримку українських біженців у країні.

Опитування показують, що близько 20% німців припускають для себе можливість проголосувати за політичну силу такого типу, як нова партія Вагенкнехт, причому в східних землях (колишньої радянської зони окупації) цей показник помітно вищий.

Нагадаємо, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен висловила стурбованість позицією ультраправої партії PVV щодо допомоги Україні, яка висловлювала проросійську позицію.

Раніше на дострокових виборах у Словаччині перемогла проросійська партія Роберта Фіцо, який не підтримує військову допомогу Україні.

Після його призначення прем'єром уряд Словаччини припинив постачати Україні військову допомогу зі своїх складів, про що офіційно проінформував керівництво НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: