Україна та Бельгія спільно вироблятимуть озброєння

Читать на русском
Україна та Бельгія підписали меморандум про розвиток двосторонніх відносин між державами, зокрема у сфері виробництва озброєння.
Фото: Getty Images

Україна та Бельгія підписали меморандум, який передбачає створення спільних проєктів, спрямованих на зростання потенціалу та обсягів виробництва української оборонної промисловості.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Оборонна промисловість-2023: виробництво якого озброєння та техніки вдалося нароститиНа інфографіці – успіхи українського оборонно-промислового комплексу у 2023 році. Вдалося збільшити виробництво боєприпасів, ПТРК, САУ.

«Це дуже важливо у контексті питання розвитку вітчизняного ОПК, створення спільних підприємств з партнерами, локалізації оборонного виробництва в Україні. Це один з наших пріоритетів», – зазначив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, який підписав Меморандум від оборонного відомства.

Він зазначив, що меморандум передбачає запровадження спільних проєктів, спрямованих на зростання потенціалу та обсягів виробництва української оборонної промисловості.

«Йдеться про плани щодо спільного виробництва певних типів та видів озброєнь, організації ремонту, підготовки спеціалістів та технічного персоналу», – йдеться у повідомленні.

Також передбачається реалізація інших заходів спрямованих на розбудову в Україні сучасної оборонної індустрії.

«Україна дуже зацікавлена у створенні спільних підприємств, які будуть функціонувати за міжнародними стандартами. Впевнений у нашому подальшому плідному та взаємовигідному співробітництві», – наголосив заступник Міноборони.

Нагадаємо, Україна отримає військову допомогу від Нідерландів на понад 120 млн євро.

Також повідомлялося, що президенти Литви та Польщі обговорили співпрацю своїх країн та підтримку України.

Крім того, у Міністерстві оборони розповіли, що Міноборони, ЗСУ та інші складові сектору безпеки та оборони запровадили 315 стандартів НАТО. Це лише третина від загальної кількості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: